تعریف انگیزه

تعریف انگیزه

تعریف انگیزه

انگیزه نیز مانند هر کلمه ی دیگری دارای معانی مختلف می باشد اما بی شک یکی از زیباترین تعاریف برای انگیزه این است که : انگیزه باعث می شود که رفتارهای فرد دارای هدف و جهت مشخص باشد. به عبارت دیگر راه رسیدن به هدف و شوق رسیدن به هدف را می توان به عنوان تعریف انگیزه به کار برد.

یکی از بزرگترین سوالات بشر و درگیری های ذهنی آن این است که چگونه افزایش انگیزه را در خود انجام دهند و یا چطور انگیزه انجام کاری را در خود پرورش دهند. این نیز روش های بسیار زیادی دارد و به نوعی باید این مهارت را تمرین کرد تا برای مغز ما نهادینه شود. عواملی نیز وجود دارند که به آن ها نیز جداگانه خواهیم پرداخت.

تعریف انگیزه

تکنیک های روان شناسی برای ایجاد انگیزه

در علم روان شناسی برای ایجاد انگیزه و پیشرفت این مهارت تکنیک ها و راهکار های مختلفی وجود دارد که در این مطلب برخی از آن ها را نام برده ایم.

1 – به چالش کشیدن خود

با خودتان مسابقه بدهید.

انجام چه کارهایی برای شما جذاب است؟ برای اینکه انگیزه خود را بالا ببرید دنبال نقطه اشتراک بین کارهای مورد علاقه تان با کاری که می خواهید انجام دهید بگردید. سپس برای خودتان معین کنید که همان قدر که کار اول را انجام می دهید کاری که انگیزه کمتری در آن دارید را نیز انجام بدهید. اگر مثلا در طول یک هفته توانستید اینکار ار توام با هم انجام دهید به خودتان جایزه بدهید.

3 – استفاده از عوامل تشویق کننده

به خودتان جایزه یا پاداش بدهید.

ممکن است این جمله در ابتدا خنده دار به نظر برسد ولی بسیار تاثیر گذار است. می توانید برای خودتان کار را به چند بخش تقسیم کنید و بعد تعیین کنید که تا هفته اول به این بخش باید برسید. اگر پس از یک ماه به 90 درصد مسیری که قرار بد برسید رسیدید خوب چرا خودتان را شام به رستورانی که دوست دارید دعوت نمی کنید؟ بلاخره 90 درصد پیشرفت بهتر از 0 درصد پیشرفت است.

4 – توجه کردن به روند کار، به جای تمرکز روی نتیجه

مشکل بزرگ افراد در جامعه این است که آنقدر درگیر فکر کردن به نتیجه کار می شوند که اصل هدف را فراموش می کنند. این کار علاوه بر اینکه وقت و انرژی انسان را می گیرد ناخودآگاه باعث می شود تا انسان نسبت به کار سرد شود و دست از تلاش بکشد. دلیل آن هم بسیار واضح است چون تفکرات انسان همیشه مثبت نیستند. تا انسان را دلگرم به انجام کار کنند و برخی از اوقات تفکر ادمی بسیار منفی و باز دارنده می باشد. در نتیجه انگیزه کار و موفقیت را سلب می کند. در واقع تجسم کردن موفقیت قبل از به دست آوردن آن سرعت شما را کم می کند و نهایتا شما را از حرکت باز می دارد.