راه‌های تقویت اعتماد به نفس در کودکان

اعتماد به نفس کودکان

 راه های ساده برای تقویت اعتماد به نفس در کودکان را بشناسیم

کودکی یکی از مهم‌ترین دوره‌های زندگی هر فردی می‌باشد که پایه و اساس زندگی آینده او را تشکیل می‌دهد  از این رو تمامی رفتار‌ها و برخوردارهای پدر و مادر و آموزش‌ها و تربیت‌ها و … شخصیت او را شکل خواهد داد. کودکانی که از اعتماد به نفس خوبی برخوردار هستند معمولا نظرات خود را آزادانه بیان می‌کنند و اغلب به انجام  کارهایی می‌پردازند که شاید موجب تحیر و گاها موجب نارضایتی والدین آنها می‌شود. این مورد به خودی خود بد نیست و حتی گاها امیدوارکننده نیز می‌باشد. در این مقاله قصد داریم راه‌هایی برای  تقویت اعتماد به نفس در كودکان را بیان نماییم، اگر شما هم به تربیت فرزندان خود اهمیت می‌دهید در این مقاله آموزشی با ما همراه باشید.

راه های تقویت اعتماد به نفس در کودکان

1-فرزندتان را دوست داشته باشید:

دوست داشتن و عشق احساساتی هستند که از دل برمی‌آیند و بر دل می‌نشینند و به خوبی قابل درک هستند و کودکان نیز به خوبی می‌توانند فرق بین دوست داشتن واقعی و غیر واقعی را متوجه شوند. بدون اینکه از فرزند خود انتظار خاصی داشته باشید به او عشق بورزید. لزومی ندارد فرزند شما خیلی حرف گوش کن، خیلی آرام و یا خیلی باهوش باشد تا او را دوست داشته باشید. فرزندانتان را همان گونه که هستند بپذیرید و به وجود آنها افتخار کنید.

2-استقلال را به کودکان خود بیاموزید:

 

تقویت اعتماد به نفس در کودکان


گاها برخی از والدین به دلیل ترسی که دارند اجازه نمی‌دهند فرزندانشان به تنهایی، تجربه‌های جدیدی داشته باشند. این حس دلسوزی و نگرانی قابل درک است. ولی بهتر است اجازه دهید گاها فرزندانتان کارهایی را به تنهایی انجام دهند ولی می‌توانید بر آنها نظارت داشته باشید. برای مثال آنها را در تورهای گردشگری چند ساعته ثبت نام کنید و اجازه دهید در این سفر کوتاه بدون حضور شما شرکت نماید. و یا اجازه دهید در منزل یک کار جدید مانند کاشتن یک گل، و یا تمیز کردن یک میز را انجام دهند. اجازه داشتن برای انجام کارهای کوچک قطعا نتایج بسیار خوبی را در آینده برای فرزندان و خودِ شما رقم خواهند زد.

3-عدم مقایسه:

هیچ دلیلی وجود ندارد فرزند دلبندتان را با فرد دیگری مقایسه نمایید. زیرا هر فردی در وجود خود یک یا چند ویژگی منحصر بفرد و فوق العاده دارد که او را از دیگران متمایز می‌کند. بنابراین با مقایسه‌ی فرزندتان با دیگران اعتماد به نفس و عزت نفسش را خواهید گرفت. سعی کنید ویژگی‌های خاص او را تحسین کنید و در صورتی که یک کار متفاوت، حتی کوچک انجام داد. به او بگویید که یک فرد متفاوت و  خاص است .

4-اجازه اشتباه کردن به فرزندانتان بدهید:

به طور کلی تا زمانی که انسان‌ها اشتباه نکنند یاد نمی‌گیرند. و کودکان هم از این قاعده مستثنی نیستند. به آنها اجازه بدهید اشتباه بکنند و سپس آنها را برای انجام صحیح کارها راهنمایی نمایید. برای مثال شاید کودکی بخواهد جوراب و یا لباسی را خودش بپوشد. هیچ ایرادی ندارد اجازه دهید این کار را انجام دهد و حتی اشتباه انجام دهد. سپس با لحن ملایم به او بگویید بهتر است این لباس را اینجوری بپوشی. و اگر کودکتان کمک خواست می‌توانید به او کمک کنید تا لباس پوشیدن و  یا هر کار دیگری را بهتر انجام دهد.

حتی اگر خودتان هم کاری را اشتباه انجام دادید. اشتباهتان را بپذیرید. این پذیرش اشتباه نه تنها به معنای ضعف نیست بلکه یک آموزش غیر مستقیم مثبت به فرزندان است که اگر اشتباه بکنند پذیرش اشتباهشان هیچ ایرادی ندارد.

5-از اقدامات مثبتی که انجام می‌دهند استقبال کنید:

تقویت اعتماد به نفس در کودکان

توجه کردن به خوبی‌ها و اقدامات مثبت یک امر عالی می‌باشد. مورد مهم این است که شما ریزبین باشید. در صورتیکه یک کار کوچک مثبت هم از سمت کودکان خود مشاهده نمودید، سریع از آن تمجید کرده و به دیگران تعریف نمایید. (ولی مراقب زیاده روی باشید)

بسیار عالی است که کودکان و فرزندان شما بدانند دقیقا چه کاری را به خوبی انجام داده‌اند و این موجب می‌شود دفعات بعد کارهای دیگری را بهتر و بهتر انجام دهند.

سخن پایانی…

به کودکان و فرزندان خود کمک کنید تا راه صحیح زندگی را یاد بگیرند و به آنها اجازه‌ی رشد و شکوفایی و یافتن اعتماد به نفس بدهید. در صورتیکه احساس می‌کنید خودتان علم کافی برای این مسئله ندارید از کتاب‌ها و دوره‌های آموزشی و مشاورین این زمینه کمک بگیرید، تا به بهترین نتیجه و عملکرد دست یابید.